BLOOT Architecture

Naar het overzicht

{module:"Twitter",username:""}

BLOOT is een concept gedreven architectenbureau gevestigd in Den Haag. Met veel plezier en grote gedrevenheid wordt door ontwerpend onderzoek constant gezocht naar het concept en de vormentaal die de functie, de context, de actualiteit en de wensen van de opdrachtgever verenigt in een ontwerp dat appelleert aan de ontwikkeling van het zelfbewustzijn en de vrijheid in keuze van leven.

Nieuwe architectuur
Hedendaagse vraagstukken over herbestemming, duurzaamheid, renovatie en een bottom-up aanpak zijn bij BLOOT gemeengoed. Ontsprongen in de lente van de economische crisis opereert de studio BLOOT met de notie dat de ware duurzaamheid van een ontwerp schuil gaat in esthetische perfectie, pretentieloosheid en de flexibiliteit van een ontwerp om zich door de tijd heen te kunnen aanpassen aan nieuwe omstandigheden.

Duurzaamheid
Duurzaamheid ligt altijd aan de basis van elk ontwerp, maar nooit zonder sociale, architectonische en ecologische duurzaamheid los van elkaar te zien. Met andere woorden: duurzaamheid is geen concept, maar vormt een drieledige basis als onderdeel van een integraal ontwerp.

Fascinaties en drijfveren
De verwondering over de manifestatie van het publiek domein, drijft het onderzoek naar vitalisering van de publieke ruimte. De mogelijkheid tot verkenning van ruimtes en de vrijheid in keuze van leven leidt het ontwerpproces bij de gebouwde omgeving. Het interieur is een integraal onderdeel van de architectuur; de meest menselijke schaal die bepaalt hoe er in een bepaalde ruimte wordt geleefd en in wat voor sfeer, waardoor er met dezelfde toewijding aan een meubel wordt ontworpen als aan een publiek gebouw. De bottom-up werkwijze wordt omarmd door studio BLOOT. Door kleinschalige en tijdelijke projecten te initi